Aflevering af voks

Aflevering af voks


Voksen skal afleveres på et nærmere aftalt tidspunkt. Tidspunkt aftales mellem bestyrelsen og Bihuset i Tappernøje. Vi holder klubben orienteret på hjemmesiden samt via mail.

Afleveringsugerne i 2024 er ugerne 18, 34 og 39.

I februar aftaler bestyrelsen med Bihuset, hvilke uger medlemmerne kan aflevere voks i.

Rammer, der afleveres i uge 34, kan blive sat på køl i Bihuset og vil blive smeltet sammen med dem i uge 39.

Bemærk det er ikke muligt at aflevere voks i ugerne 35 - 38.Hvordan skal rammerne pakkes?

De rammer skal pakke topliste  mod topliste - se  billede:


Rammerne lægges forskudt lige oven på hinanden (ikke på kryds), således at alle rammer ligger forskudt med bærelisten den samme vej. 20 rammer i 12 x 10 mål er et passende antal i et bundt. Der passer lige til en sort skraldesæk.


Bind en snor stramt om rammerne og sæt et manilamærke på hvorpå der står: "GRAB's Voksklub" dit navn og adresse. Rammerne pakkes i en tæt solid plastsæk. Der lukkes for sækken og sækken kommes ned i endnu en sæk. Bind om den sidste sæk med en snor og sæt endnu et manilamærke på hvorpå der står: "GRAB's Voksklub" dit navn og adresse.


Altså:  Alle rammer skal i to sække og der skal to manilamærker på alle rammer/poser. Brug kun poser der er beregnet på byggeaffald!


Det er vigtigt, at der står "GRAB's Voksklub", navn og adresse på alle poser, da der er andre voksklubber, der afleverer voks til omsmeltning samtidig med os.


Det er en god ide, at lægge en klud med lidt 85% eddikesyre øverst  på rammerne eller nogle grene fra Løvstikke i posen, som forebyggelses mod møl.

Du kan også vælge at lægge tavlerne 48 timer i fryseren inden de lægges i tætte solide plastsække.

Alle tre metoder virker.


Afleverer du sukkertavler, er det vigtigt at der kun er ca. 10 tavler i hver pose. De er næsten ikke til at håndtere poserne, når de er så tunge - hverken for dig eller personalet i Bihuset.


Det er vigtig at du ikke bare sætter dine rammer i gården når du kommer ned i Bihuset. Vores rammer skal smeltes for sig. Derfor skal de pakkes samlet. Kontakt en medarbejder og spørg, hvor du skal sætte dine rammer.

Youtube kan du se hvordan Heino i Bihuset forklarer hvordan rammerne skal pakkes.